Здравейте! Колата ми е Алфа 156 фейслифт 1.6 2004г. Имам колата от половин година , но от 2 седмици насам започна да ми прави следния проблем : завъртам ключа и стартера върти 1,2 пъти максимум и колата не иска да запали. Забелязах , че компютъра се рестартира понеже километража се занулява и по принцип климатроника не ми се включва след палене сега започна да се включва. Искам да добавя , че колата пали на бутане и след това започваше да си пали нормално на стартер, но след 3 4 паления отново същия проблем и от днес тотално спря да пали на стартер. Някакви напътствия ??
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с паленето !
Collapse
X
-
Благодаря ви за мненията, но не съм чак толкова бос технически. Акумолатора е почти нов и си зарежда нормално. Когато се случи това за първи път преди около 10на дни след успешно запалване на бутане колата си палеше на стартер след това без проблем. Къде мога да търся причината другаде?
Comment
-
Щом стартерът върти 1,2 пъти максимум, и километражът се нулира, значи напрежението кляка.
Премери го, колко и къде кляка. На изводите на самия акумулатор или другаде?
Това, че акумулаторът е нов, не изключва да има проблем с него.
Какво е напрежението на изводите му при работещ мотор и включени консуматори?
Възможно е и стартерът да е частично дефектирал и поради това да товари прекомерно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеЧетох за напълно аналогичен случай (но не в АО, за съжаление на Алфиста-идеалист), когато бендиксът на стартера просто зацикля "в средата на нищото" (in the middle of nowhere). След ремонт или нов стартер всичко е ОК. Може да е и това.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеЧе той си чува как стартера върти, или поне така е написал.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеЧетох за напълно аналогичен случай (но не в АО, за съжаление на Алфиста-идеалист), когато бендиксът на стартера просто зацикля "в средата на нищото" (in the middle of nowhere). След ремонт или нов стартер всичко е ОК. Може да е и това.
Comment
-
Първоначално публикувано от ikostov Покажи съобщениеКолата вече не прави нито едно завъртане. Сега отивам да замервам
---------- Post added at 14:24 ---------- Previous post was at 14:14 ----------
Напрежението пада на 3 когато почне да върти стартера нормално ли е това
Не е нормално. Свали акумулатора и го зареди или пробвай с друг.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment